Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα συνεργασίας για καλό σκοπό !

 

22007580_1705606002806222_7339256164405513197_n

Δυο δραστήριοι κοινωνικοί φορείς, με διαφορετικό προσανατολισμό, ενώνουν τις δυνάμεις τους και υποστηρίζουν έμπρακτα και δυναμικά μια ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού.
Από τη μία, ο Σύλλογος Παι.Δ.Υ. που δημιουργήθηκε από εθελοντές που αγαπούν πολύ τα παιδιά και κύριο μέλημά τους είναι να απαλύνουν τον πόνο άρρωστων ή τραυματισμένων παιδιών και να συμπαραστέκονται στην αγωνία και τις καθημερινές δυσκολίες των ίδιων και των οικογενειών τους. Το Σωματείο Παι.Δ.Υ. δραστηριοποιείται δυναμικά με σκοπό την οικονομική ενίσχυση οικογενειών νοσούντων και νοσηλευομένων παιδιών και επιπλέον για την υλικοτεχνική στήριξη μονάδων παίδων και νοσηλευτικών ιδρυμάτων.
Η Open Art, απ’ την άλλη, αποτελεί μια εθελοντική ομάδα που απαρτίζεται από καλλιτέχνες όλων των ειδικοτήτων (ζωγράφους, γλύπτες, φωτογράφους, γραφίστες, αγιογράφους, street artists κλπ), καθώς και από μηχανικούς όλων των κλάδων (αρχιτέκτονες, διακοσμητές, τοπογράφους, πολιτικούς μηχ. κ.α.), κυρίως όμως από ανθρώπους που έχουν διάθεση για εθελοντική προσφορά στον τομέα των εικαστικών.
Με εμπειρία χρόνων σε εθελοντικές ομάδες και αγάπη για την τέχνη σκοπός τους είναι οι καλλιτεχνικές παρεμβάσεις όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη καθώς και εικαστικά δρώμενα στο αστικό τοπίο.

Το Σαββατοκύριακο λοιπόν 30/9-1/10 ο Σύλλογος Παι.Δ.Υ. ρίχνει την ιδέα και εξοπλίζει την ομάδα Open Art προκειμένου να καλλωπίσουν με τις εικαστικές παρεμβάσεις τους τη πρόσοψη του Παντοκαφενέ!

Ο Παντοκαφενές είναι το εναλλακτικό καφενείο-Παντοπωλείο της Κοιν.Σ.Επ +εργάζομαι! , που απασχολεί αποκλειστικά άτομα με ειδικές ανάγκες (με διαγνώσεις αυτισμού, νοητικής υστέρησης και άλλων ψυχιατρικών προβλημάτων) με κύριο σκοπό τη κοινωνική τους επανένταξης μέσω της εργασιακής απασχόλησης.
Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε με τη παρουσία σας στη χαρά μας το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο που μαζί οι τρεις φορείς με την υποστήριξη και άλλων φορέων αλλά και της τοπικής κοινωνίας θα εργαστούν σε ένα χαρούμενο και παραγωγικό κλίμα, για να φτιάξουν ενα πανέμορφο και λειτουργικό περιβάλλον, που θα το χαίρονται οι εργαζόμενοι και θα το απολαμβάνουν οι πελάτες του.

Το πρόγραμμα της συγκεκριμένης δραστηριότητας στο “Παντοκαφενέ” της Κοιν.Σ.Επ. +εργάζομαι! (Μετσόβου 44 και Πικροδάφνης, Π. Φάληρο) περιλαμβάνει :
-Σάββατο 30/9 από τις 10πμ έως το απόγευμα τις εργασίες εικαστικής παρέμβασης του εξωτερικού χώρου και την φιλοτέχνηση ενδεικτικής ταμπέλας
– Κυριακή 1/10 στις 12 μμ αποκαλυπτήρια του έργου παρουσία τοπικών φορέων και αρχών.

Θα επακολουθήσει γιορτή με κεράσματα και ζωντανή μουσική.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s