2017-10-01 Διακοσμούμε … ζωγραφίζουμε … κατασκευάζουμε στον ΠΑΝΤΟΚΑΦΕΝΕ

image

Όπως λέει και το τραγούδι»ιστορία φτιάχνουν οι παρέες»! Έτσι και η δική μας παρέα μεγαλώνει, οι ιδέες αυξάνονται, η αγάπη για τον συνάνθρωπο και η διάθεση για προσφορά πολλαπλασιάζονται!

Παρέα με την OPEN ART, βρεθήκαμε  το Σάββατοκύριακο 30/9-1/10 στον ΠΑΝΤΟΚΑΦΕΝΕ, ένα εναλλακτικό καφενείο-παντοπωλείο στο Παλ. Φάληρο, με σκοπό να βοηθήσουμε στην αισθητική αναβάθμιση του χώρου εργασίας, στον οποίον απασχολούνται άτομα με αναπηρία.

Κάθε μέλος της OPEN ART, επιμελήθηκε καλλιτεχνικά ένα κάδρο, διαφορετικό σε θέμα, τεχνική και υλικά. Κολάζ, ζωγραφική, φωτογραφία, κεραμική, σκίτσα, κατασκευές, μακέτες δημιούργησαν ένα πολύχρωμο μωσαϊκό, μια περιοδική έκθεση μικρών έργων. Αξιοσημείωτο, τα δύο ξεχωριστά κάδρα που φιλοτέχνησαν οι εργαζόμενοι του Παντοκαφενέ. Μια ξυλοκατασκευή-κορνίζα που πλαισιώνει τα κάδρα της OpenArt και Παι.Δ.Υ. δημιουργήθηκε με πινέλα, εργαλεία, χρώματα και πολύ κέφι.

Ταυτόχρονα  κατασκευάστηκε και η πινακίδα του καταστήματος με ξύλα και σχοινιά και αναρτήθηκε στην είσοδο. Τα αποκαλυπτήρια της εικαστικής παρέμβασης πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, παρουσία της δημοτικής αρχής, φορέων της περιοχής και πλήθος κόσμου που αγκάλιασε την προσπάθεια μας και έδωσε δυναμικό παρών αναδεικνύοντας το τελικό αποτέλεσμα μιας άριστης συνεργασίας.

Ευχαριστούμε θερμά την ΟPEN ART για τη συνεργασία μας και την υποστήριξη για την υλοποίηση των κατασκευών, καθώς και τους υπεύθυνους της Κοιν.ΣΕ.π. “+εργάζομαι!” για την εμπιστοσύνη και φιλοξενία τους.

image

image